Aranea van Aarle:

“Het mooiste van mijn vak is dat ik er mensen écht mee kan helpen”


DE WEG NAAR MIJN SPORTMASSAGEPRAKTIJK

De liefde voor de gezondheidszorg zat er heel lang in. En door mijn werk in een fysiotherapiepraktijk, sloeg de vonk pas helemaal over. Het besef dat ik iets wilde betekenen voor anderen en daarbij vooral echt met mijn handen wilde werken, opende de weg naar Sportmassage Aranea.WAAROM SPORTMASSAGE?

Zelf sport ik graag en zie vaak mensen in de problemen komen door blessures. Dat ze alsmaar hun vurig gewenste marathon niet halen, steeds terugkerende pijnen hebben bij het beoefenen van hun sport of zelfs helemaal niet meer vooruit kunnen. Uit eigen ervaring ontdekte ik wat de inzet van sportmassage daarbij voor je kan doen. Bovendien is sportmassage veelomvattend en richt zich zowel op anatomie als op fysiologie. Dat is wat ik wil: kijken naar alle aspecten die jouw herstel bevorderen.


ALS IK IETS DOE, DOE IK HET GOED!

Het was dus logisch dat ik direct ging voor de beste opleiding tot sportmasseur, bij Atria Opleidingen in Nuenen. Daarbij deed ik direct het officiële examen voor het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). In de twee jaar daarna volgde ik de vervolgopleidingen medical taping, manuele lymfedrainage (MLD) voor het gezicht en blessurepreventie. Echt heel bijzondere aanvullingen in mijn praktijk.

Maar niet alleen wil ik mensen helpen als ze een blessure hébben. Nóg beter is een blessure  voorkomen! Blessurepreventie gaat dan nog dieper in op het ontstaan en behandelen van veel voorkomende blessures; het gaat over het rekken van spieren "Janda-techniek", hoe ze te behandelen of het meegeven van huiswerk oefeningen. 

 

Inmiddels ben ik ook bestuurslid van het NGS Brabant Oost en zet me o.a. in voor het organiseren van Technische Avonden voor leden. Daarnaast ben ik vrijwilliger van het NGS sportmassageteam Brabant Oost en help bijvoorbeeld mee bij de Kennedymars Someren, marathon Eindhoven en andere sportevenementen.

Het mooie van dit werk is, ik ben nooit uitgeleerd. Met veel plezier blijf ik mezelf bijscholen en me in mijn vak verdiepen. Zo ben ik inmiddels ook gestart met de opleiding Sporttherapie bij MYOS Opleidingen. Daarmee kan ik jou nóg beter van dienst zijn. Óf jouw kinderen, want ook hen kan ik helpen.

EEN SPIN IN HET LICHAAMSWEB

Aranea is niet alleen mijn naam, maar ook een spinnensoort. Een mooie metafoor voor wat ik doe: de spin zijn in jouw web. Ofwel jouw lichaam, waarin net als de draden in een spinnenweb alle spieren met elkaar verbonden en in balans moeten zijn.


Om dat voor en mét jou voor elkaar te krijgen zet ik graag een van de volgende behandelingen in of een combinatie ervan:

Sportmassage

Sportmassage

trainen, herstellen, presteren
Medical taping

Medical taping

slim, magisch, behulpzaam
Lymfedrainage

Lymfedrainage

ontspannend, herstellend, gemakkelijk
Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

verkleving, prikkels, versoepelen
Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

relaxen, onthaasten, genieten
Blessurepreventie

Blessurepreventie

voorkomen, voorbereiden, presteren
Sporttherapie

Sporttherapie

herkennen, begrijpen, behandelen

Ik kijk naar de hele keten, dus niet alleen één ding. Want spieren zijn een groep en daar kun je verbanden uithalen, zodat je precies weet wat je moet doen. Zoals een cliënt het ooit verwoordde: “Jij voelt feilloos waar het zit.” Een mooier compliment kon ik niet krijgen!

GRAAG KOM IK CONTACT MET JOU OM TE ONTDEKKEN WAT IK VOOR JE KAN DOEN

Neem contact met me op via telefoonnummer 06-53899205 en maak een afspraak. Of laat een berichtje achter en ik bel je terug.
Ik neem graag uitgebreid de tijd voor jou.

Locatie

Sportmassage Aranea

Ruiterweg 10

5674 XB Nuenen

Tel: 06 - 53 89 92 05

info@sportmassagearanea.nl

KvK-nummer: 74555316

 

Openingstijden

Maandag   9.00  -  17.00
Dinsdag   9.00  - 17.00
Woensdag   9.00  - 17.00
Donderdag   9.00  - 17.00
Vrijdag  gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Klantenstop

NGS Massage
Vind een masseur
Revolution PT Nuenen
©2024 Sportmassage Aranea. All Rights Reserved. | Disclaimer