Verkleving, prikkels, versoepelen

BINDWEEFSELMASSAGE

BINDWEEFSELMASSAGE VOOR EEN SCALA AAN KLACHTEN

Allerlei ziekteprocessen kunnen afwijkingen in de huid veroorzaken, als gevolg van segmentale relaties. Wat is dat? Ik probeer het je uit te leggen. In je lichaam is alles met elkaar verbonden. Via je ruggenmerg bestaan er relaties en interacties. Heb je een aandoening aan een intern orgaan, dan kan zich dat ergens anders in je lichaam weerspiegelen. Denk maar eens aan pijn aan je linkerschouder- en arm door hartklachten, menstruatieklachten die gepaard gaan met pijn in je onderrug of een blaasontsteking met kuitkrampen en koude voeten tot gevolg. Is een prikkel vanuit je orgaan sterk genoeg of houdt die lang aan, dan kan de reactie daarop een verstoring geven in je huid en de spieren. In de huid zien we dan veranderingen optreden. Dit kan zijn in de bovenste laag van de huid (de dermatomen) of in de diepere lagen van de huid (de bindweefselzones).

WAT BINDWEEFSELMASSAGE VOOR JOU KAN DOEN?

Je kunt bindweefselmassage een beetje vergelijken met sportmassage, maar dan nóg ingrijpender. Het doel van bindweefselmassage is via de huid een prikkel terug te sturen, waardoor er een verandering optreedt binnen het ruggenmerg. Deze prikkel kan er voor zorgen dat de verstoorder, bijvoorbeeld het niet goed functionerende orgaan, weer beter gaat functioneren. Tijdens de massage wordt het bindweefsel dusdanig gemasseerd dat klachten verholpen kunnen worden. Bindweefselmassage is behoorlijk intensief en kan soms als pijnlijk ervaren worden. Het is echter ook een vorm van massage die zeer effectief de onderliggende klachten bestrijdt. Bindweefselmassage kan worden toegepast bij tal van klachten.

WANNEER WORDT EEN BINDWEEFSELMASSAGE AANGERADEN?

Bindweefselmassage is effectief voor een zeer uiteenlopende hoeveelheid klachten. Bijvoorbeeld bij:

  • problemen met bewegen
  • aanhoudende hoofdpijn of migraine
  • maag- en darmaandoeningen
  • longaandoeningen
  • pijn aan littekenweefsel
  • veelvuldige aan slapeloosheid of stress

 

Bindweefsel is ook verantwoordelijk voor de toevoer van zuurstof, voedingstoffen naar bijvoorbeeld je huid. Met de bindweefselmassage wordt het bindweefsel gestimuleerd, waardoor de afvoer van afvalstoffen verbetert en de voedingsstoffen je huid, spieren en organen nog beter kunnen bereiken. Hierdoor zullen verklevingen oplossen, is je huid beter doorbloed en wordt deze gezonder. Dit voel je niet alleen, je huid wordt soepeler, mede dankzij de aanmaak van collageen, maar dit zie je ook.

IS EEN BINDWEEFSELMASSAGE PIJNLIJK?

De meeste mensen vinden een bindweefselmassage prettig om te ondergaan. Je voelt namelijk echt dat er wat gebeurt. Je huid wordt warm en raakt doorbloed en je wordt er lekker rozig van. In sommige gevallen kan de eerste behandeling als gevoelig worden ervaren op de plaatsen waar verklevingen zitten. Dit zal al bij de tweede behandeling minder zijn, omdat je huid steeds meer ontspannen en soepeler wordt.

WIL JE MEER WETEN OVER BINDWEEFSELMASSAGE EN HOE HET JOU KAN HELPEN?

Aarzel niet en neem contact met me op voor info of een afspraak via telefoonnummer 06 53899205 (laat een berichtje achter en ik bel je terug).
Of stuur me een bericht via e-mail.

Locatie

Sportmassage Aranea

Ruiterweg 10

5674 XB Nuenen

Tel: 06 - 53 89 92 05

info@sportmassagearanea.nl

KvK-nummer: 74555316

 

Openingstijden

Maandag   9.00  -  17.00
Dinsdag   9.00  - 17.00
Woensdag   9.00  - 17.00
Donderdag   9.00  - 17.00
Vrijdag  gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Klantenstop

NGS Massage
Vind een masseur
Revolution PT Nuenen
©2024 Sportmassage Aranea. All Rights Reserved. | Disclaimer