Herkennen, begrijpen, behandelen

SPORTTHERAPIE

SPORTTHERAPIE ALS MEDICIJN VOOR JOUW GEZONDHEID   

Heb jij een acute of langdurige blessure? Veelvuldig last van stijve of gespannen spieren? Zit een slijmbeursontsteking je al lang in de weg? Bij al deze klachten en nog veel meer kan sporttherapie je helpen en zorgen voor verlichting

WAT IS SPORTTHERAPIE PRECIES?

Waarschijnlijk verwacht jij bij term sporttherapie dat deze ingezet wordt bij blessures die ontstaan zijn tijdens het sporten. Dat klopt ten dele, maar sporttherapie is veel uitgebreider. Bij deze vorm van therapie worden namelijk allerlei klachten en blessures behandeld aan je houdings- of bewegingsapparaat. Dat kan door een specifieke medische oorzaak, zoals een sportblessure, een ontsteking of klachten als gevolg van een ongeval. Maar het helpt ook bij klachten die ontstaan zijn uit (over)belasting van je lichaam.

WAT DOET DE SPORTTHERAPEUT?

Als sporttherapeut vul ik het gat op tussen sportmasseur en fysiotherapeut. In mijn sporttherapie behandelingen zet ik de herstelmechanismen van jouw lichaam zo effectief mogelijk aan het werk.  Dit doe ik door je te helpen ontspannen, het vergroten van je mobiliteit, stabiliteit en bewegingsvrijheid en de doorbloeding van je lichaam te verhogen. De keuze van de behandelvormen, de behandelintensiteit en de behandelduur stem ik af op jouw individuele en specifieke situatie.

SPORTTHERAPIE IS ALTIJD MAATWERK

Sporttherapie kent namelijk verschillende behandelvormen die toegepast kunnen worden: fascie technieken, bindweefselmassage, triggerpointtherapie, sportmassage en gewrichtsmobilisatie. Deze kunnen allemaal in één behandeling worden toegepast, in combinaties of afzonderlijk. Dat is afhankelijk van jouw klacht(en) en hoe jij hier mentaal en emotioneel onder bent.

Voordat we de behandelingen starten, hebben we eerst een intake waarin ik met je bespreek wat je klachten zijn. Maar ook welke wensen of verwachtingen jij hebt. En om verder inzicht te verkrijgen, voer ik een inspectie van je lichaam en eventuele testen uit. Denk daarbij aan bewegingsmogelijkheden, spierlengte testen, functietesten en bindweefselonderzoek. Zo ontstaat een doeltreffend behandelplan, dat precies bij jou past. Maatwerk dus!

Veelvoorkomende klachten en blessures waarvoor sporttherapie wordt ingezet zijn:

Enkel-, voet- en hielblessures

Jumpers’ knee en runners’ knee

Slijmbeurs en peesontstekingen

Nek- en schouderklachten

Achillespees- en kuitklachten

Hamstrings- en liesblessures

Lage rugklachten (ook hernia)

Tenniselleboog

BENIEUWD WAT SPORTTHERAPIE VOOR JOU KAN DOEN?

Neem dan contact met me op voor info of een afspraak via telefoonnummer 06 53899205 (laat een berichtje achter en ik bel je terug).
Of stuur me een bericht via e-mail.

Ik help je graag!

Locatie

Sportmassage Aranea

Ruiterweg 10

5674 XB Nuenen

Tel: 06 - 53 89 92 05

info@sportmassagearanea.nl

KvK-nummer: 74555316

 

Openingstijden

Maandag   9.00  -  17.00
Dinsdag   9.00  - 17.00
Woensdag   9.00  - 17.00
Donderdag   9.00  - 17.00
Vrijdag  gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Klantenstop

NGS Massage
Vind een masseur
Revolution PT Nuenen
©2024 Sportmassage Aranea. All Rights Reserved. | Disclaimer